Vem står bakom
Aktiv Naprapati?

Jag som startade Aktiv Naprapati heter Solrun Gotteberg, och Kliniken öppnades år 2008 när jag fick min legitimation.

Jag har gjort min utbildning på Naprapathögskolan i Stockholm och tog examen januari 2007. Praktiktjänstgöringen som utgör ett års praktik gjordes på Halmstad Naprapatklinik hos Anna-Karin Kegg. Hon gav mig en fantastisk start på min karriär med sin värme och fina sätt att möta människor, och mycket bra klinisk kunskap.

Praktikåret innehåller även 3 månader inom vården. Även denna tiden gjorde jag huvudsakligen i Halmstad; på Movement privata ortopedsjukhus, Spenshult som då var reumatikersjukhus, , ortopeden på Halmstad Lasarett samt på Nyhems vårdcentral. Jag fick även gästspela i Göteborg med att följa teamet på Sahlgrenskas neuromuskulära centrum. Jag fick otroligt mycket nyttig erfarenhet från dessa 3 månader, allt ifrån hur primärvårdskedjan fungerar till den enorma skickligheten som finns när man behöver få hjälp av specielister. Det att få vara med på operationer gör att man får en helt annan förståelse för hur det ser ut, det vi som naprapater behandlar i våra kliniker.

 

        Speciella intresseområden i min yrkesroll är

Idrottare inom:

  • multisport  (OL-löpning, paddling, MTB cykling)
  • triathlon (simmning, landsvägscykling och löpning)
  • längdskidåkning
  • orientering

Jag har själv tränat och tävlat i de flesta av dessa grenar och är nu aktiv i klubben Mölndal Outdoor. Ambitionen personligen är inte alls den högsta, men att ha det roligt och uppleva äventyr ihop med trevliga människor.

Kvinnors ländrygg och bäckenproblematik i samband med graviditet eller efter förlossning. Detta intresset har jag haft ändå sen jag skrev examensarbete på Naprapathögskolan. Tillsammans med studiekollega Marit Føien gjordes en studie där vi utvärderade effekten av naprapatbehandling på gravida i andre trimestern av graviditeten. Vi såg en förbättring på smärta - men framförallt en tydlig förbättring vad gällde sömnkvalité hos våra kvinnor som ingick i studien. Dock var vårt urval för litet för att göra några statistiskt säkra slutsatser. Vår handledare var professor i sjukgymnastik på Karolinska institutet Lena Nilsson-Wikmar som själv har disputerat i detta ämnet.